Tuesday, October 18, 2011

Misi 33 Selangor #1

2 perlawanan. 4 buah pasukan.

Selangor vs Terengganu.


T-Team vs Negeri Sembilan.

Perlawanan tumpuan aku sudah semestinya Selangor vs Terengganu.

Secara jujurnya, aku pun tak jangka Selangor berjaya sampai ke tahap separuh akhir selepas apa yang K.Devan buat pada pasukan Selangor. Namun, perletakan jawatan K.Devan tepat pada masanya dan P. Maniam telah berjaya menerapkan semangat kepada pemain-pemain untuk bangkit semula. Fuhhh... lega.

Sebab itu orang kata, permainan bola ini kadang-kadang ikut nasib. Dan, aku nak ucapkan tahniah kepada pasukan Terengganu kerana telah berjaya menyingkirkan pasukan Kelatan :p. Ngehhhh... Sebak betul aku bila tengok Irfan Bakti menahan air mata bila di temuramah oleh Zainal Abidin Raop selepas perlawanan di KB hari tu. Semua memilih Kelantan untuk menang walaupun Terengganu memegang agregat 3-1. Siapa yang tak panas kan? Aku pula memang berharap Kelantan akan tumbang. Ngeh ngeh...

Berbalik kepada pasukan Selangor, malam ni boleh dikatan 50-50. Sebagai penyokong aku nak Selangor menang, tapi secara realistiknya, Terengganu berada di tahap yang terbaik. Bermula dari jurulatih sehinggalah kepada pemain. Berdebar gaklah aku. Tapi orang kata, jangan berhenti berjuang sehingga ke wisel penamat. Macam tu jugaklah semangat penyokong-penyokong setia. Bagi aku kalah menang adat permainan, cuma aku mengharapkan Selangor berjuang habis-habisan bukannya mengaku kalah sebelum masanya. Berikan persembahan yang terbaik.

Amri Yahya cedera dan belum tau lagi sama ada diturunkan atau tidak. Risau gak sebab nama Fazli Shaari dikaitkan untuk diturunkan. Aku tak berharap sangat dengan dia ni. Tak banyak tunjukkan kemampuan sejak dibeli dari KL Plus. Tapi siapa tau, tiba-tiba dia menjadi hero kan? Tak kisahlah siapa saja pemain Selangor yang diturunkan, apa yang pentingggg??? Kerjasama :p dan semangat untuk menang.

Terengganu bukan calang-calang pasukan. Pertahanan di kawal rapi oleh Marzuki Yusof, Ismail Faruqi pun dah boleh main semula, Ashari Samsudin pembunuh senyap (silent killer) dia ni, tambah lagi, Terengganu ada 2 penyerang Abdul Hadi dan Abdul Manaf. Pertahanan Selangor memang akan bekerja keras malam ni, tapi apa-apa pun jangan sesekali mengaku kalah. Selangor pun ada barisan pertahanan yang mantap untuk memastikan pintu gol Selangor tidak bocor dan pemain-pemain tengah yang terbaik bagi memastikan pintu gol pihak lawan akan dibocori.

Maka dengan itu, malam ni, aku dan CH akan berkampung di depan TV. RTM 1, jam 8.45 malam. Bendera pun siap sedia untuk dikibarkan. Merah Kuning lambang kebanggaannnn....

Jangkaan aku : aiseyyy susahlah... ni kira jangkaan berat sebelah sebab aku penyokong Selangor eh. Selangor 1 Terengganu 0.

No comments: