Friday, July 22, 2011

Berkongsi : Menjelang Ramadhan

Salam Jumaat... :D

Dalam masa seminggu lebih Ramadhan akan kembali. Means, all Muslims akan kembali berpuasa. Means, syaitan-syaitan akan di ikat... Kita bebas dari godaan syaitan. Cuma bergantung kepada betapa kuatnya iman kita dalam memastikan kita sentiasa dapat mengawal nafsu diri daripada melakukan perkara-perkara yang di larang-NYA.

Siapa yang masih ada puasa yang belum berganti tu, copek-copek la ganti yo. Aku Alhamdulillah, dipermudahkan sebab FULL HOUSE tahun lepas. :) :) :)

But, tahun ni pertama kali aku akan berpuasa sebagai pregnant lady. Sebab tu aku bersyukur sangat. Insyallah, DIA akan permudahkan sebab bulan Ramadhan ni bulan yang penuh dengan keajaiban.

Sama-samalah kita berdoa agar puasa kita tahun ini lebih baik dari yang sebelum ini. Kesempatan waktu dan kelapangan masa yang aku ada pada tahun ini, aku akan cuba gunakan sebaik mungkin. Ingat 5 perkara sebelum 5 perkara. Memperbaiki diri ini yang penuh dengan kesilapan dan kelemahan. Terlalu banyak nikmat dan rezeki yang DIA telah berikan tapi aku kadang-kadang lalai dengan kehidupan dunia. Sebab itu rezeki zuriat yang diberikan oleh-NYA benar-benar menginsafkan aku akan kebesaran-NYA.

Kita sering melupakan-NYA tapi DIA tidak pernah melupakan kita.


Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu ya Allah
Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah
Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa
Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud

No comments: